Споживання електроенергії продовжує зростати через похолодання, в Одесі діють аварійні відключення,

електроенергія

Споживання електроенергії 8 лютого зросло через зниження температури, водночас дещо збільшилося й виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.

Об этом сообщает Криминальная Россия


Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

Зазначається, що після аварійного ремонту обладнання включено в роботу один блок на одній з електростанцій у центральному регіоні. Також зросла генерація з відновлюваних джерел енергії. Водночас один блок на іншій електростанції виведений в аварійний ремонт. Також продовжується імпорт електроенергії.

Водночас ліміти споживання не доводились до Запорізької, Донецької та Миколаївської областей, де сьогодні планувалось провести виміри фактичного споживання.

"Однак через пошкодження водогону внаслідок обстрілів росіян виміри у Миколаївській області наразі проводитись не будуть, так як пошкоджена критична інфраструктура є значним споживачем, що вплине на показники вимірів. При цьому обмеження споживання в області наразі не застосовуватимуться", – уточнили в "Укренерго".

При цьому в Одесі та прилеглих районах застосовуються аварійні відключення.

Зазначається, що на Одещині ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго працюють цілодобово та докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних та дронових атак росіян.

Источник: Руспрес