В Україні немає дефіциту електроенергії,

електроенергія

Споживання електроенергії в Україні поступово зростає із початком робочого тижня, але дефіциту потужності в енергосистемі наразі немає. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

Об этом сообщает Компромат


Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

"Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання", – йдеться у повідомленні.

Водночас через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. При цьому, збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії.

Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

Зазначається, що через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні поки що не доводились. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка.

Однак через пошкоджену мережеву інфраструктуру в Одесі діють графіки погодинних відключень. Водночас у Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та у Києві у міру зростання споживання теж можливе застосування відключень відповідно до графіків операторів систем розподілу для уникнення ризику перевантаження обладнання.

Источник: Минправда