Amazon показав свої термінали для супутникового інтернету

Читать на русском

Amazon показав свої термінали для супутникового інтернету
Amazon показав свої термінали для супутникового інтернету

2024 року Amazon планує запустити на орбіту перші супутники в рамках проекту свого супутникового Інтернету Project Kuiper.

Об этом сообщает Скандалы РУ

Про це повідомляється на сайті Amazon.

Компанія вже презентувала інженерні зразки трьох моделей терміналів користувача, які забезпечуватимуть різну швидкість.

Найменший та найдоступніший клієнтський термінал Project Kuiper буде важити всього 0,45 кілограма й мати 45 сантиметрову тарілку. Цей термінал розрахований на швидкість з’єднання до 100 Мбіт/с й розрахований в першу чергу на приватних клієнтів. Ціна такого термінала поки не оголошена.

Стандартний клієнтський термінал Project Kuiper має площу менше ніж 71 квадратний сантиметр дюймів і товщину всього 2,5 сантиметра. Він буде важити менше 2.26 кг (без врахування монтажного кронштейна).

Попри скромні розміри, пристрій буде одним із найпотужніших комерційно доступних терміналів, забезпечуючи швидкість до 400 Мбіт/с. Amazon планує продавати ці термінали користувачам менш ніж за $400.

Найбільша та найпотужніша модель Project Kuiper розроблена для корпоративних, державних і телекомунікаційних клієнтів, які потребують ще більшої пропускної здатності. Пристрій має розміри 48 на 76 сантиметрів і забезпечуватиме швидкість до 1 (Гбіт/с).

Amazon створив і поставив клієнтам сотні мільйонів пристроїв, включаючи такі недорогі продукти, Echo Dot і Fire TV Stick. Проект Kuiper застосовує цей досвід у дизайні терміналів для клієнтів і виробничих процесах, і команда вже масштабує свою інфраструктуру в очікуванні створення «десятків мільйонів одиниць».

Проект Kuiper готується розгорнути свої перші два прототипи супутників під час першого польоту ракети Vulcan Centaur від United Launch Alliance (ULA). Майбутня місія допоможе інженерам Project Kuiper отримати реальні дані про те, як працюють системи в космосі, і дозволить їм перевірити всю наскрізну комунікаційну мережу.

Источник: Компромат СНГ