Окупанти стратили бійця Ніжинського батальйону ТРО Мацієвського

Українським воїном, якого рашистські воєнні злочинці розстріляли за слова “Слава Україні”, є боєць із Ніжина Чернігівської області Олександр Мацієвський. Він служив у 163 батальйоні 119 окремої бригади Територіальної оборони Чернігівської області.

Об этом сообщает Скелет РУ


Про це у Facebook повідомило регіональне управління Сил Територіальної оборони “Північ” Збройних сил України.


“6 березня 2023 року у мережі були оприлюднені чергові докази російських воєнних злочинів. Вся Україна побачила страту українського воїна, бійця 163 батальйону 119 окрема бригада ТрО Чернігівської області. Відео героїчної загибелі Олександра Мацієвського за добу стало вірусним і нікого не залишило байдужим”, – йдеться у дописі.


З першого дня повномасштабної агресії Олександр Мацієвський пішов до Ніжинського ТЦК та СП, але відразу не зміг потрапити до війська. Він допомагав робити укріплення, чатував на блок-посту, готував пляшки з запалювальною сумішшю і наполегливо знов звертався до збірного пункту. 11 березня його було зараховано до Ніжинського батальйону територіальної оборони й призначено снайпером.


29 грудня Олександр Мацієвський зателефонував матері, це була їх остання розмова. І лиле толі, після слів “Мама, я ніколи не здамся у полон!” та зрозуміла, що її син на фронті.


Військові наголошують, що за деякий час відбувся обмін і тіла наших героїв, що загинули у тому бою, було передано українській стороні. 14 лютого 2023 року Ніжин зміг провести в останню путь свого земляка.


Нагадаємо, московитські загарбники розстріляли українського полоненого воїна за слова “Слава Україні”. Згодом уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що Московії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин.


Президент Володимир Зеленський зреагував на відео, у якому росіяни вбили українського полоненого через слова “Слава Україні!” Керівник держави зазначив, що Україна знайде вбивць.


Згодом у ЗСУ заявили, що, попередньо, загиблим є Тимофій Шадура – військовий 30-ї бригади. Він вважається зниклим безвісти з 3 лютого після бойових дій у районі Бахмута. Наразі тіло військового залишається на тимчасово окупованій території. “Помста буде невідворотною”, – написали в бригаді.


Коментуючи це вбивство, письменник Костянтин Коверзнєв заявив таке: "Вони чомусь вирішили, що нам нема місця на цій планеті. Нам наплювати на всі їхні онтологічні пояснення московитської мотивації! На всю цю толстоєвщину. У війні винен не Путін та його камарилья, а вся махрова Московщина. Вбивство українського героя – це колективна відповідальність усіх кацапів (м’ясників)".


Веніамін Цвєтков

Источник: Криминальная Россия