Навіть брехливий Арахамія вже визнав, що люди у владі «мародерять без страху і докорів совісті»

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що корумпованих чиновників чекає відповідальність, і анонсував, що "активні посадки" будуть вже цієї весни.

Об этом сообщает Русский слон

Про це Арахамія написав у Telegram.

"Мабуть, цієї весни точно саджати будемо активно. Не виходить по-людськи, буде за законами воєнного часу.

"Не на часі" вже не працює. Деякі люди втратили розум і мародерять без страху і докорів совісті" — написав голова фракції "СН".

Він зазначив, що це стосується і нещодавніх закупівель генераторів, і свіжих скандалів у Міністерстві оборони.

За словами голови "СН", 23 січня на засіданні комітету будуть розбиратися у ситуації, а сам він ініціюватиме повернення парламентського контролю над діяльністю виконавчої влади.

Арахамія заявив, що з 24 лютого влада "офіційними і не офіційними каналами" постійно закликала чиновників усіх рівнів сфокусуватися на війні, допомозі постраждалим, зменшенні бюрократії і перестати займатися сумнівними справами.

Але, за його словами, до багатьох "не дійшло".

"Слуга народу" також нагадав, що найближчим часом завершиться конкурс на посаду директора НАБУ, тож Україна завершить "побудову незалежної антикорупційної інфраструктури".

"І, як сказав, наш президент: "Цей тиждень буде часом відповідних рішень"", – підсумував Арахамія.

Для довідки: взимку та навесні 2019 року Україну заполонили біг-борди і сіті-лайти від команди на той час кандидата в президенти Володимира Зеленського зі словами "Весна покаже, хто де вкрав", "Прийде весна – саджати будемо", яка натякала на те, що після виборів президент Зеленський саджатиме корупціонерів.

Нагадаємо: 21 січня НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Джерела УП повідомили, що Лозинського звинувачують в отриманні хабара в розмірі 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів.

22 січня Кабмін звільнив його з посади.

Президент Володимир Зеленський назвав звільнення заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості, і пообіцяв "потужні необхідні кроки" (подробиці: На фоні беззаконня в його оточенні Зеленський поговорив про справедливість).

Ще про Арахамію:

  • Тому що поплічники і такі ж самі злодії: Арахамія і Тимошенко не хочуть виганяти нардепів ОПЗЖ з Ради – "Чесно"
  • Бандитська сім’я Мамоян влаштувала у ресторані Києва "тіньовий офіс" і зустрічається там з Каськівом і Арахамією – УП (ВІДЕО)
  • Голова парламентської фракції "Слуга народу" Арахамія у Відні ручкався з олігархом Фірташем
  • Розкрадання гуманітарки вагонами у Запоріжжі: у справі фігурують імена "авторитету" дніпровського криміналітету Петровського та друга Арахамії Давітяна — Кочетков
  • Чому Офіс президента саботує санкції проти російських олігархів

Источник: Тема РУ