"Це треба припинити". Рєзніков звернувся до башкирів, яких РФ масово відправляє на війну

Читать на русском

"Це треба припинити". Рєзніков звернувся до башкирів, яких РФ масово відправляє на війну

Тисячі чоловіків із Башкирії загинули чи стали каліками через війну в Україні. Це треба припинити якнайшвидше і для цього треба концентрувати всі зусилля всередині Башкирії на захисті від Москви.

Про це стало відомо із заяви міністра оборони України Олексія Резнікова .

"Коли я проходив службу в армії, одним із моїх кращих товаришів був башкир. Нещодавно я переглядав дані щодо втрат російських окупаційних військ в Україні і побачив, що серед регіонів РФ одним із лідерів із втрат є Республіка Башкортостан", — йдеться у повідомленні.

За словами міністра, тисячі чоловіків із Башкирії загинули або стали каліками. Ця ситуація вразила Резнікова і підштовхнула написати свого роду звернення до його товариша, всього башкирського народу та його справжніх лідерів.

"Сьогоднішня влада Уфи, дбаючи про особисту вигоду і працюючи на користь кремля, наввипередки відправляє своїх людей на смерть. Башкири — це один з найбільших народів Росії, який при цьому перебуває в непростій ситуації", — написав Резніков.

Міністр пояснив, що в сучасній Башкирії є три пропорційні за чисельністю національні групи — російські, башкири та татари. Республіка Башкортостан має величезні природні ресурси та розвинену промисловість. Там є все, щоб гарантувати найвищий рівень добробуту. Головним інтересом башкир Рєзніков називає забезпечення національного розвитку у себе вдома, у тому числі — за рахунок реалізації права на самовизначення та справедливого розподілу чималих ресурсів на користь регіону.

Для цього потрібно концентрувати всі зусилля всередині Башкирії та на захисті від Москви. Міністр оборони зазначив, що серед головних проблем та загроз для башкирського народу є не Україна, а представники Москви, які відправляють башкир на війну проти України.

"Діючи прямо всупереч інтересам народу і перетворюючи на злочинців, убивць. Ніхто, крім кремля та його лакеїв, у цьому не зацікавлений. Це треба припинити якнайшвидше", — додав міністр.