Суд розглядатиме справу псевдореабілітаційних центрів Київщини

Суд розглядатиме справу псевдореабілітаційних центрів Київщини

До суду направлено справу псевдореабілітаційних центрів Київщини, де злочинці утримували людей та "лікували" за гроші обманутих родичів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Києва.

Слідчі поліції Києва зібрали доказову базу вини фігурантів, які незаконно утримували 25 громадян під виглядом лікування нарко- та алкозалежності від імені громадських організацій.

Злочинне угруповання, що організувало мережу псевдореабілітаційних центрів у столиці та Київській області, було викрите, а його членів затримано у січні 2023 року.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисники пропонували послуги лікування від алкоголізму і наркоманії, використовуючи прикриття громадських організацій. Ці "реабілітаційні" послуги коштували від 10 до 15 тисяч гривень на місяць і надавалися в орендованих приватних будинках. Проте фігуранти не мали дозволів на медичну практику. Вони знаходили клієнтів через Інтернет, але насправді не надавали жодного лікування й насильно утримували потерпілих проти їх волі.

Учасникам організованої злочинної групи було повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі, вчинене організованою групою або такі, що спричинили тяжкі наслідки.

Наразі правоохоронці завершили досудове розслідування та скерували матеріали до суду для розгляду справи по суті. Фігурантам справи загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Нагадаймо, що у Київській області припинили діяльність псевдореабілітаційних центрів.