У РФ влаштували істерику через саміт G7 із Зеленським і видали, що у всіх країн "брудна репутація"

Читать на русском

У РФ влаштували істерику через саміт G7 із Зеленським і видали, що у всіх країн

У РФ влаштували істерику через саміт G7 із Зеленським і видали, що у всіх країн "брудна репутація"

Росіяни вкрай незадоволені проведенням саміту G7 у Хімосімі, Японія, за участю президента України Володимира Зеленського. Влада РФ заявила про "брудну репутацію" країн, що входять до "Великої сімки".

Про це стало відомо із пресслужби Міністерства закордонних справ Російської Федерації. Окупанти негативно висловилися про країни-члени саміту, вказавши на їхню "деградацію".

"У японській Хіросімі завершилася зустріч у верхах так званої "Групи семи". Її основний підсумок — набір заяв, насичених одіозними пасажами антиросійського, а також антикитайського характеру. Таким чином, в черговий раз результатом заходу "сімки" стають політизовані рішення, спрямовані на прокреслення розділових ліній у міжнародних відносинах", – пишуть окупанти.

Також у російському МЗС заявляють про "деградацію" країн G7 та "перетворення їх на інкубатор".

"Сімка" буквально "зациклилася" на всеосяжній конфронтації з Росією. Зусиллями США вона взяла на себе функції штабу планування санкційних заходів та інших елементів "гібридної" війни проти нашої країни, включаючи визначення масштабу та термінів західних військових постачань київському режиму. У цьому сьогодні є сенс існування об’єднання. Результати саміту це підтверджують. Наполягаючи на демонстрації свого наміру завдати Росії "стратегічної поразки", керівники країн "сімки" доставили на свою зустріч керованого ними ж вождя режиму в Києві і остаточно перетворили хіросимський захід на пропагандистське шоу", – йдеться у джерелі.

Росіяни буквально назвали репутацію провідних країн брудною.

"Кожна з країн "сімки" хизується своїм реноме у справі захисту демократичних цінностей. Водночас насправді жоден учасник цього клубу не може похвалитися чистотою репутації в частині поваги до міжнародних прав і свобод. Історія всіх цих держав пов’язана з пригніченням та утиском у правах інших", – повідомили у відомстві.

Примітно, що в МЗС РФ заявили, що вибір місця проведення саміту був не випадковим – нібито це зроблено для того, щоб перешкоджати розвитку відносин Росії та КНР.