У Німеччині через масштабний страйк зупинився майже весь транспорт

рельсы,пути,железнодорожные

Транспортники Німеччини оголосили на 27 березня загальнонаціональний страйк, ініційований профспілками. Це призвело до скасування авіарейсів, зупинки руху поїздів та іншого транспорту в низці земель.

Об этом сообщает Охота на акул


Як передає Укрінформ, страйкарі вимагають збільшення зарплати працівників громадського транспорту на 10,5% (близько 500 євро).

"На знак протесту проти недостатніх пропозицій у колективних переговорах для приблизно 2,5 млн працівників федеральних і місцевих органів влади, а також для працівників компаній Deutsche Bahn члени профспілок DGB mobility Verdi та EVG спільно припинять роботу 27 березня. По всій країні будуть суттєві обмеження в транспортній інфраструктурі", – попереджали керівники профспілок.

Зокрема, профспілка залізничників і транспортників (EVG) закликала не виходити в понеділок на роботу майже 230 тисяч працівників близько 50 компаній. Залізничний рух майже повністю зупинився у Німеччині.

Профспілка Verdi, яка представляє працівників міського громадського транспорту, оголосила акцію у федеральних землях Гессен, Північний Рейн-Вестфалія, Баден-Вюртемберг, Саксонія, Нижня Саксонія, Рейнланд-Пфальц і значній частині Баварії. Там не вийшли на маршрути автобуси, трамваї, не працює метро.

Крім того, скасовано практично всі рейси в аеропортах Гамбурга, Ганновера, Дортмунда, Дрездена, Дюссельдорфа, Лейпцига, Мюнхена, Нюрнберга, Франкфурта-на-Майні, Штутгарта, а також аеропорту "Кельн/Бонн".

Аеропорт Берліна продовжує роботу, але виліт літаків у ці міста скасовано. За даними асоціації аеропортів ADV, це створило проблеми для близько 380 тис. пасажирів.

Цілодобовий страйк має закінчитися опівночі.

Источник: Компромат НЕТ