Ігнат розповів, яке завдання виконував американський безпілотник у Чорному морі

Читать на русском

Ігнат розповів, яке завдання виконував американський безпілотник у Чорному морі
Ігнат розповів, яке завдання виконував американський безпілотник у Чорному морі

Розвідувальний безпілотник США не становив загрози для Росії у міжнародному повітряному просторі. Ті безпMQ-9 Reaper-ілотники, які знаходяться над акваторією Чорного моря, проводять моніторинг лінії розмежування.

Об этом сообщает Проект РУ

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі "Радіо Свобода".

"Він моніторив повітряну ситуацію. Чорне море — це не внутрішнє море Росії, як Азовське, як вони там собі вважають. Вихід у Чорне море мають країни НАТО, Туреччина, і в міжнародному повітряному просторі можна робити що хочеться. Росіяни ж літають своїми бомбардувальниками" до берегів Великобританії. Чи піднімають на перехоплення винищувачі? Тут розвідник, він розвідує. Він робить те, для чого він створений. Яка ж там загроза, від такого одного БПЛА?

Він також розповів, що від початку повномасштабного російського вторгнення БПЛА стежили за лінією розмежування з ОРДЛО.

Крім того, безпілотники НАТО в Європі також продовжують виконувати свої завдання та стежити за бойовими діями на території України.

Цей безпілотник та інші БПЛА, які в Чорноморському басейні підтримують своїх союзників НАТО, ще задовго до повномасштабного вторгнення моніторили лінію розмежування в Україні з ОРДЛО. стежили за дотриманням режиму тиші. А також інші функції", — додав він.

Источник: Компромат НЕТ