Закупівлі в Міноборони: у рамках розслідування ДБР затримало п’ятеро підозрюваних

Слідство має від двох до шести місяців, аби завершити досудове розслідування і направити справу до суду

У Державному бюро розслідувань заявляють, що у рамках розслідування ймовірних зловживань з закупівлями у Міноборони затримані п’ятеро підозрюваних.

Об этом сообщает Инсайдер

«Це масштабне розслідування ДБР. Минулого тижня ми повідомляли, що було затримано п’ятеро осіб, їм оголошено про підозру. На сьогодні їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Для того, щоб ми могли почути вирок, потрібно обвинувальний акт направити до суду. У слідства є від двох до шести місяців, аби завершити досудове розслідування і направити справу до суду», – розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапʼян в ефірі національного телемарафону.

Представниця бюро не уточнила, чи йдеться лише про колишніх співробітників міністерства, й про приватних підприємців.

Минулого тижня у ДБР повідомляли, що про затримання, зокрема, підприємців, які постачали яйця за завищеними цінами для Міноборони.

21 січня видання Zn.ua із посиланням на угоду оборонного відомства про закупівлю продуктів стверджувало, що Міністерство оборони закуповує харчі для військових за цінами, значно вищими, ніж у роздрібних мережах Києва. Зокрема у розслідуванні йшлося, що яйця оборонне відомство закуповує по 17 гривень за штуку, коли роздрібна ціна в магазині становить близько 7 гривень за штуку.

25 січня Олексій Резніков повідомив членам антикорупційного комітету Верховної Ради, що директора департаменту закупівель у Міністерстві оборони Богдана Хмельницького відсторонили від обов’язків у грудні минулого року, а нещодавно звільнили.

Крім того, заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, подав у відставку.

1 лютого правоохоронці повідомили ексзаступнику міністра оборони підозру за фактом перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. За даними слідства, він лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, закупівель бронежилетів та інших речей для ЗСУ низької якості.

2 лютого суд обрав Шаповалову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Источник: Криминальная Россия