Двадцять країн закликали Австрію не допускати Росію на асамблею ОБСЄ

Читать на русском

Двадцять країн закликали Австрію не допускати Росію на асамблею ОБСЄ
Двадцять країн закликали Австрію не допускати Росію на асамблею ОБСЄ

Парламентарі 20 країн закликали Австрію не допустити російських делегатів до зустрічі найбільшого органу безпеки світу, що відбудеться у Відні 23-24 лютого.

Об этом сообщает Растрига

Про це повідомляє AFP.

Члени національних парламентів 15 країн ЄС, а також Канади, Грузії, Ісландії, Великої Британії та України виступили проти участі Росії в зустрічі, закликаючи Австрію заборонити в’їзд їхній делегації.

У листі, надісланому уряду Австрії, вони заявили, що Росія використає зустріч, щоб "посіяти дезінформацію, фейкові новини та мову ненависті".

"Участь російських парламентаріїв у Віденській сесії... буде розцінена в Росії як її непряма легітимізація і частина повернення до бізнесу, як зазвичай... Росія виявить, що може досягти своїх військових цілей, не ризикуючи піддатися остракізму, ізоляції та міжнародним санкціям", – йдеться в листі.

До того ж в листі зазначається, що минулого року Велика Британія та Польща вже блокували участь російських делегатів у парламентських засіданнях ОБСЄ в двох країнах.

Проте прес-секретар міністерства закордонних справ Австрії заявила, що згідно з міжнародним правом країна зобов’язана надати в’їзд делегатам усіх держав-учасниць ОБСЄ.

"Це не австрійське запрошення, а офіційне засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ... Санкції ЄС передбачають виключення із заборони на в’їзд саме для таких випадків", — сказала вона.

Вона підтвердила, що Австрія отримала листа та додала, що вхід на асамблею дозволено "виключно з метою відвідування засідання".

Источник: Люди