У Європі встановили перші хаби збору техніки для українців

В рамках ініціативи Laptops for Ukraine у європейських містах запрацювали перші 11 хабів збору техніки для українців, які постраждали від війни.

У межах ініціативи Laptops for Ukraine в європейських містах запрацювали перші 11 хабів збору техніки для постраждалих від війни українців.

Об этом сообщает Политика РУ

Про це розповіли в Міністерстві цифрової трансформації.

Зазначається, що будь-яка європейська соціально відповідальна компанія може взяти участь у зборі ноутбуків, планшетів, смартфонів для українських шкіл, лікарень, державних адміністрацій та інших установ, які постраждали від збройної агресії рф.

Наразі хаби є в таких містах: Париж, Трієр, Гранада, Ойпен, Антверпен, Брюссель, Карлові Вари, Прага, Любляна, Таллінн та Орадя.

Про ініціативу Laptops for Ukraine

Через те, що зараз школярі, студенти та дорослі, які виїхали з України, вимушені навчатися та працювати дистанційно, є гостра нестача електронних пристроїв, таких як ноутбуки, планшети та телефони.

Щоб українці мали змогу залишатися на зв’язку, створили проєкт, у рамках, якого кожен охочий може принести старий або новий пристрій у хаб і пожертвувати його.

"Ваша пожертва може допомогти лікарні надати необхідну допомогу, допомогти дітям продовжити навчання або допомогти місцевому уряду надати життєво важливі послуги", — йдеться на сторінці ініціативи.

Нагадаємо, що 25 січня країни-партнери України продовжили повідомляти про нову пакети зброї, яку вони готові надіслати ЗСУ. Зокрема, Словаччина та Швеція заявили про надання літаків, а також старих та новітніх танків.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Устав ГРУПП