"Нічого не заборонено": Макрон допустив постачання винищувачів в Україну

Еммануель Макрон

Розмови про передачу Україні сучасних винищувачів набирають оберти. Тепер президент Франції Еммануель Макрон допустив в майбутньому постачання авіації для Збройних сил України.

Об этом сообщает Москов пост

Про це повідомляє BFMTV.

Під час візиту Макрона до Гааги у нього спитали, чи можливе постачання в Україну винищувачів. Президент заявив, що "в принципі, нічого не заборонено".

Водночас він зауважив, що подібні рішення не повинні стати причиною "ескалації". Також передача нової техніки не повинна послабити саму французьку армію.

"Будемо дивитися та розглядати кожен окремий випадок", – сказав Макрон.

Нагадаємо, 30 січня голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що Польща готова передати винищувачі F-16 Україні у координації з НАТО. Це вже друга країна, яка допустила передачу сучасної авіації ЗСУ.

До цього 20 січня міністр іноземних справ Нідерландів Вопке Гукстра заявив про те, що вони розглядають можливість передачі Україні американських винищувачів F-16. Це була перша офіційна заява від західних партнерів про сучасні літаки для Збройних сил України.

Також днями стало відомо, що Україна отримає американські танки Abrams наприкінці 2023-го або на початку 2024 року, оскільки потрібен час на їхнє виготовлення. Журналісти дізналися, що рішення про передачу американських танків було оголошено, щоб розблокувати постачання інших танків – німецьких Leoprad 2.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Компромат НЕТ