Електричні котли: їхні переваги та недоліки

Електричні котли: їхні переваги та недоліки

Електричні котли призначені для опалення приватних будинків, заміських котеджів, квартир, різних адміністративних, комерційних та виробничих об’єктів. Електричне опалення — оптимальний вибір, якщо немає можливості підключення до магістралі газопостачання. Електричні котли також можуть застосовуватися як резервний варіант, на випадок виникнення проблем з основним джерелом опалення.

Об этом сообщает Репортер РУ

gallery-image

Особливості роботи та монтажу електричних котлів

Ці пристрої дуже прості в обслуговуванні й експлуатації. Електричні котли можна встановлювати в будь-якому приміщенні. Єдиний мінус — обов’язкова наявність виділеної гілки від ЛЕП достатньої потужності. Переваг ці опалювальні пристрої мають набагато більше:

  • Універсальність і надійність. Електрокотли працюють практично безшумно, тому можуть монтуватися в будь-якому місці. У разі відключення живлення вони легко перемикаються на електрогенератор або ДБЖ.
  • Легкість в експлуатації. Базовим елементом електричних котлів є теплообмінник, у який вбудовані ТЕНи. У деяких моделях ТЕНи виготовлені зі сталі, що робить котли стійкими до корозії. Електричні котли функціонують за стандартною схемою — з передачею тепла трубами до радіаторів, які нагрівають приміщення, і не спричиняють жодних експлуатаційних проблем.
  • Економічність. Компанія Aqua Life пропонує різні моделі котлів, які мають різну потужність, що робить монтаж електричних систем опалення дуже вигідним. У багатьох моделях електричних котлів температуру теплоносія контролює вбудований термостат. Цей процес є автоматичним і не вимагає ручного втручання.
  • Плавне регулювання. В електричних котлах, обладнаних електронним блоком управління, потужність може збільшуватися в автоматичному режимі з певним кроком (від 1 до 2 кВт). В електрокотлах, оснащених мікропроцесорним блоком, рівень потужності в автоматичному режимі регулюється ще більш плавно.
  • Підтримання постійної температури в приміщенні чи її зміна залежно від установленого графіка. Це можливо, якщо електричний котел поєднується з виносним термостатом або програматором.
  • Автономне забезпечення гарячою водою. Для цього застосовується накопичувальний зовнішній бойлер, який входить до загальної системи опалення будинку. Його теплообмінник легко прогрівається теплоносієм самого опалювального пристрою.
gallery-image

Сучасні електричні котли обладнані системою безпеки. Більш прогресивні моделі, які пропонує компанія Aqua Life, мають захист від замерзання та низького тиску води, зимовий/літній режим експлуатації, очисні фільтри (для очищення теплоносія) тощо. Тому опалення із застосуванням електричних котлів не тільки вигідне, а й безпечне.

Источник: Репортер РУ