"Починаєш вірити пророцтвам": архієпископ УПЦ МП пов’язав підрив Каховської ГЕС з подіями в Лаврі

Читать на русском

"Починаєш вірити пророцтвам ": архієпископ УПЦ МП пов’язав підрив Каховської ГЕС з подіями в Лаврі

Архієпископ УПЦ Московського патріархату, яка підтримує геноцид українців та молиться за російську терористичну армію, Іона (Черепанов) цинічно відреагував на підрив путінськими військами греблі Каховського ГЕС. У його хворому переконанні, теракт, який росіяни влаштували на Херсонщині, пов’язаний із виселенням московських попів з Києво-Печерської Лаври.

При цьому шанувальник московської церкви цинічно висловив переконання, що внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС жертв серед місцевих жителів немає. Своїми неадекватними думками піп поділився у "Фейсбуці".

Архієпископ Обухівський УПЦ МП назвав російський теракт на Каховській ГЕС "пророцтвом". Під своїми заявами Іона Черепанов мав на увазі виселення московських попів з Києво-Печерської Лаври.

"Мимоволі починаєш вірити різним пророцтвам, пов’язаним із закриттям Лаври.Початок "віджиму" — і відразу повінь у Києві; наказ культурфюрера- трагедія у Каховці. Що ж буде, якщо друг Кадирова зможе припинити молитву в Саду Богородиці?! Господи, захисти та збережи!", – заявив московський піп.

Більше того, за добу після скоєння теракту, коли вода все ще прибуває до населених пунктів на півдні України, московський піп заявив, що загиблих внаслідок дій російських окупантів на Каховській ГЕС немає.

Нагадаймо, архієпископ Обухівський Іона (Черепанов) є одним із затятих противників виселення московських попів із Києво-Печерської лаври. Раніше він закликав "захищати" святиню від нападів "безбожників, психічно хворих людей, екстремістів та найманців".