"Укроборонпром" готується до відновлення пошкодженої закордонної техніки

наталія,сад

Державний концерн "Укроборонпром" готується до процесу відновлення пошкодженої внаслідок воєнних дій техніки, яку передають українським військовим міжнародні партнери.

Об этом сообщает ФИБ


"Ми перебуваємо в тісному контакті з виробниками техніки, яка надходить до ЗСУ. І ми будемо готові взятися за ремонт та відновлення цих машин, якщо, умовно, така потреба буде визначена саме для "Укроборонпрому". Ми зацікавлені в тому, щоб допомогти нашій армії повертати у стрій в боєздатному стані машини закордонного походження", – повідомила речниця концерну Наталія Сад на брифінгу, передає Укрінформ.

За словами Сад, концерн притримується принципу Міноборони, який полягає в тому, що вся техніка, яка може бути відновлена в районі проведення бойових дій, повинна там і ремонтуватись. Важчі машинні мають транспортуватися на відповідні майданчики в межах України, а важка техніка, яка потребує значного втручання, – переміщення в країну виробника.

"Ми готуємось до того, що нам доведеться закрити цей шмат роботи, попри величезну кількість техніки з українського парку, яку потрібно повертати у стрій. Тому така робота у нас ведеться", – резюмувала речниця держконцерну.

У січні повідомлялося, що підприємства державного концерну "Укроборонпром" вже займаються ремонтно-технічним обслуговуванням зразків західного озброєння.

Источник: Инсайдер