Майже 120 млн збитків: СБУ розкрила схему розкрадання коштів на харчуванні українських військових (фото)

СБУ обыски

3 лютого стало відомо, що СБУ ліквідувала схеми розкрадання бюджетних коштів на харчуванні українських військових на понад 100 млн гривень.

Об этом сообщает Компромат ГРУПП

Про це повідомила пресслужба СБУ.

"За матеріалами слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових.

Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг", – йдеться у повідомленні.

Виявилося, що замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм.

Двом керівникам підприємств, які залучені у схемі, вже повідомлено про підозру за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Крім цього, на Київщині співробітники СБУ викрили командира однієї з військових частин, якого спіймали на розкраданні майже 2,4 млн гривень з бюджету на харчуванні особового складу.

"До незаконної діяльності він залучив чотирьох своїх підлеглих і комерсантів, які вносили недостовірні відомості до звітної документації для приховування "відкату"", – розповідають правоохоронці.

Нагадаємо, 21 січня журналіст і засновник проєкту "Наші гроші" Юрій Ніколов опублікував статтю з документами, які свідчать про те, що декілька тижнів тому була укладена угода про послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у далеких від лінії зіткнення Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Виявилося, що ціни, закладені в договорі, завищені у 2-3 рази порівняно з цінами у звичайних супермаркетах.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Инсайдер РУ